De kadetten van HBBC wonnen van Duffel met 83-50. De kadetten sluiten de heenronde af op een 6e plaats.

VERSLAG HBBC KADETTEN – DUFFEL
___________________________________

Alweer de laatste wedstrijd van de heenronde, tegen hekkensluiter Duffel.
En ook al had de coach vooraf gewaarschuwd om het niet “gemakkelijk” in te schatten, was de start een regelrechte ramp.

Traag, slechte defense en povere initiatieven in aanval, maakte dat Duffel duidelijk het heft in handen kon nemen.

Na het inbrengen van de miniemen Tomas en Seppe, kwam er op zijn minst wat “speed” in het spel en kon de schade wat beperkt worden.

Eerste kwart wordt afgesloten met nipte winst, 14-13.   2de kwart komt er niet direct verbetering en met de rust was het dan ook nog steeds een schamele 28-26.  Ondermaatse prestatie.

Na de rust beslist de coach om een stevige pressing in te voeren, en met effect.  De mannen waren duidelijk wakker geschud in de kleedkamer. Het was dag en nacht verschil met de eerste helft. Duffel helemaal van de kaart, zij kwamen er nu niet meer aan de pas. Het publiek kon nu genieten van mooie passing, en pareltjes van doelpunten. Ook het defense werk was een pak beter, waardoor Duffel slechts 5 punten kon scoren in dit kwart. Met een score van 34-5 was de knop duidelijk omgedraaid !  4de kwart werd ook nog vlotjes afgewerkt, waardoor er een eindscore van 83-50 op het bord stond.

We eindigen de heenronde als 6de in het klassement, wat toch best een mooie prestatie is, rekening houdend met het blessure leed waarmee we te kampen hadden.

verslag : Peggy